Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της HTC από την Google

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της HTC από την Google

Συντάκτης: Deasy @ 30.01.2018

Στα χέρια της Google πέρασε και επίσημα από σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της HTC, σε συνέχεια της συμφωνίας που είχαν ανακοινώσει οι δύο πλευρές το προηγούμενο Φθινόπωρο. Η συμφωνία εξαγοράς πέρασε τις απαραίτητες εγκρίσεις και πλέον περίπου 2.000 μηχανικοί της ταϊβανέζικης εταιρείας περνάνε στην αμερικάνικη, η οποία αποκτά στην Ταϊπέι τη μεγαλύτερη βάση μηχανικών της στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Το ύψος της εξαγοράς ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια και εκτός του τμήματος που κατασκευάζει τη σειρά Pixel smartphones η Google εξασφάλισε και την (μη αποκλειστική) άδεια χρήσης πνευματικής ιδιοκτησίας της HTC.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αποφασίζει να μπει τόσο ενεργά στον τομέα της κατασκευής κινητών τηλεφώνων. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει αρκετά χρόνια πριν, εξαγοράζοντας τη Motorola, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού λίγο αργότερα το τμήμα της Motorola μεταβιβάστηκε στη Lenovo με το 1/3 των χρημάτων που είχε δώσει η Google. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα…