Τεχνολογία επικοινωνίας του εγκεφάλου του οδηγού με το αυτοκίνητο αναπτύσσει η Nissan

Τεχνολογία επικοινωνίας του εγκεφάλου του οδηγού με το αυτοκίνητο αναπτύσσει η Nissan

Θα κάνει την πρώτη της επίδειξη στη CES 2018.

Συντάκτης: Deasy @ 03.01.2018

«Όταν οι άνθρωποι ακούν για αυτόνομη οδήγηση θεωρούν ότι ο οδηγός θα παραδίδει τη σκυτάλη στο μηχάνημα. Και όμως η τεχνολογία B2V θα κάνει το αντίθετο, χρησιμοποιώντας σήματα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο για να κάνει την οδήγηση πιο απολαυστική». Με αυτά τα λόγια ο αντιπρόεδρος της Nissan, Daniele Schillaci, μας δίνει μια πρώτη ιδέα για τη νέα τεχνολογία Brain-to-Vehicle / B2V που αναπτύσσει η ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτου και η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στη CES 2018.

Όπως διαβάζουμε στο gocar.gr, η τεχνολογία της υπόσχεται να περιορίσει το χρόνο αντίδρασης των οδηγών, ενώ ταυτόχρονα το όχημα θα διαμορφώνει τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις συνθήκες. Για παράδειγμα, θα μπορεί να προβλέπει την επόμενη κίνηση ενός οδηγού (π.χ. στο τιμόνι ή στο γκάζι) ώστε να διαμορφώνει ανάλογα τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης του οχήματος. Από την άλλη, θα ανιχνεύει σημάδια δυσφορίας του οδηγού και θα αλλάζει το συμπεριφορά του οχήματος στη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης.

Στο δρόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την αυτόνομη οδήγηση με τα πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα η Nissan δείχνει μία άλλη κατεύθυνση.