Ένας μήνας ακόμα για συμμετοχή στα Sony World Photography Awards 2018

Ένας μήνας ακόμα για συμμετοχή στα Sony World Photography Awards 2018

Συντάκτης: Deasy @ 13.12.2017

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει ώστε οι φωτογράφοι παγκοσμίως να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους στην 11η διοργάνωση των Sony World Photography Awards, έναν διαγωνισμό που αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως, με πολλούς από τους φωτογράφους που είτε έχουν μπει στους φιναλίστ είτε έχουν διακριθεί, να απολαμβάνουν παγκόσμια προβολή και αναγνώριση.

Όλες οι συμμετοχές, ανεξαρτήτως κατηγορίας των βραβείων είναι ελεύθερες, μέσω του site της διοργάνωσης.

 

Σημαντικές ημερομηνίες και στοιχεία για όσους δηλώσουν συμμετοχή

Η κριτική επιτροπή για το 2018 θα επιβραβεύσει την καλύτερη σύγχρονη φωτογραφία της χρονιάς που πέρασε στις παρακάτω κατηγορίες:

Ανοιχτός Διαγωνισμός – η καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία

Διαγωνισμός Νέων - φωτογράφοι ηλικίας 12-19 ετών διαγωνίζονται για την καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία

Εθνικό βραβείο - η καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία που έχει τραβήξει ένας φωτογράφος της κάθε χώρας σε περισσότερες από 60 χώρες - Προθεσμία: 4 Ιανουαρίου 2018

Διαγωνισμός Επαγγελματιών - καλύτερη συλλογή έργων - Προθεσμία: 11 Ιανουαρίου 2018

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το Διαγωνισμό Επαγγελματιών έχει αναλάβει ο κος Mike Trow, Φωτογραφικός Συντάκτης για τη βρετανική Vogue, ενώ για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό, Διαγωνισμό Νέων και Εθνικών Βραβείων, Πρόεδρος θα είναι η κα Zelda Cheatle.

Η λίστα των φιναλίστ για όλες τις κατηγορίες των βραβείων θα ανακοινωθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2018. Οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και του Εθνικού Βραβείου θα ανακοινωθούν στις 20 Μαρτίου 2018. Ο νικητής των βραβείων που θα αναδειχθεί Φωτογράφος της Χρονιάς, όπως και οι νικητές που Διαγωνισμού Επαγγελματιών θα ανακοινωθούν στις 19 Απριλίου 2018.

Το έπαθλο για τον Φωτογράφο της Χρονιάς είναι 25.000 δολάρια και 5.000 δολάρια για τον νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα λάβουν τον πιο πρόσφατο ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης της Sony και οι νικητές του Διαγωνισμού Επαγγελματιών θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο των Sony World Photography Awards, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018.

Οι βραβευμένες εικόνες όπως και οι εικόνες των φιναλίστ των Βραβείων θα εκτίθενται, όπως κάθε χρόνο στη ιστορία του θεσμού, στο Somerset House στο Λονδίνου από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2018. Η έκθεση θα περιλαμβάνει, επίσης, κατά  αποκλειστικότητα τα καινούργια έργα του αποδέκτη του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία, που θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2018. Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου είναι ο Martin Parr (2017), ο RongRong&inri (2016), ο Elliot Erwitt (2015) και η Mary Ellen Mark (2014).