22 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπαραγγελίες για το iPhone 8

22 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπαραγγελίες για το iPhone 8

Στις 27 Οκτωβρίου για το iPhone X.

Συντάκτης: Deasy @ 13.09.2017

Το μπαλάκι μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Apple «έπιασαν» οι αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες μία-μία προχωρούν στις αντίστοιχες ανακοινώσεις για τη δυνατότητα προπαραγγελίας των νέων smartphones στη χώρα μας. Όπως λοιπόν πηγάζει από τα πρώτα δελτία Τύπου που έχουν σταλεί στα ελληνικά ΜΜΕ, οι προπαραγγελίες των iPhone 8/8 Plus και iPhone X θα ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη διάθεσή τους.

Ειδικότερα, το iPhone 8/8 Plus θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία μέσα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα στις 22 Σεπτεμβρίου, με την κυκλοφορία του να ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα για το iPhone X τα ηλεκτρονικά καταστήματα θα ξεκινήσουν να δέχονται προπαραγγελίες στις 27 Οκτωβρίου, με την κυκλοφορία να ξεκινάει στις 3 Νοεμβρίου.

Όπως γράψαμε και χθες οι τιμές για το iPhone 8 και το 8 Plus αναμένεται να ξεκινούν από τα επίπεδα των 830 – 850 ευρώ και 930 – 950 ευρώ αντίστοιχα για κάθε μοντέλο και να ανεβαίνουν κατά 80 - 100 ευρώ ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο. Αρκετά ακριβότερο θα είναι το iPhone X, καθώς η τιμή του  αναμένεται να ξεκινάει από τα επίπεδα των 1.150 ευρώ.

Μέχρι στιγμής οι δύο εταιρείες που έχουν προχωρήσει στην αποστολή ανακοινώσεων για την προπαραγγελία των νέων μοντέλων της Apple είναι η Cosmote και η Wind, με τη Vodafone να εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σύντομα σε αντίστοιχο δελτίο Τύπου, συμβαδίζοντας ως προς τις ημερομηνίες προπαραγγελίας με τις άλλες δύο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση της Cosmote γίνεται αναφορά στη συμβατότητα των νέων μοντέλων της Apple με την τεχνολογία LTE Advanced, που προσφέρει ταχύτητες έως 500Mbps, που υποστηρίζονται από το δίκτυο της εταιρείας. Επιπλέον, γίνεται αναφορά και στην υπηρεσία WiFi Calling, με την οποία είναι επίσης συμβατά τα νέα smartphones, καθώς επίσης και στην εκτίμηση της Cosmote ότι η διάθεση των νέων συσκευών θα ενδυναμώσει την αγορά των smartphones στην Ελλάδα. Όπως μάλιστα σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο 1ο εξάμηνο του 2017 το 75% των συσκευών που διέθεσε η εταιρεία ήταν smartphones. 

 

UPDATE (14 Σεπτεμβρίου)

Με δελτίο Τύπου η Vodafone ανακοίνωσε τις ίδιες ημερομηνίες για την προπαραγγελία και τη διάθεση των νέων μοντέλων της Apple.