Κώδικας γένους θηλυκού από τη Vodafone

Κώδικας γένους θηλυκού από τη Vodafone

Συντάκτης: Deasy @ 13.07.2017

Με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση του διευρυνόμενου χάσματος μεταξύ των δύο φύλων στα επαγγέλματα STEM η Vodafone ξεκινάει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συγγραφής κώδικα, που απευθύνεται σε έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών.

Στο πλαίσιο του μεγαλύτερου διεθνούς προγράμματος εκμάθησης συγγραφής κώδικα στο είδος του παγκοσμίως, η Vodafone θα συνεργαστεί με την Code First: Girls, η οποία υλοποιεί μαθήματα εκμάθησης συγγραφής κώδικα για γυναίκες και κορίτσια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση εργαστηρίων συγγραφής κώδικα για έφηβες, σε όλο το γεωγραφικό αποτύπωμα της Vodafone στην Ευρώπη, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλασία. Στην Ελλάδα, 20 έφηβες θα συμμετάσχουν στο δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης συγγραφής κώδικα τον Σεπτέμβριο.

Τα μαθήματα συγγραφής κώδικα της Vodafone, σε συνεργασία με την Code First: Girls, έχουν σχεδιαστεί για να είναι κατάλληλα για όλα τα κορίτσια ηλικίας από 14 έως 18 ετών, ανεξαρτήτως των δεξιοτήτων τους. Θα παράσχουν βασικές γνώσεις των γλωσσών υπολογιστών και προγραμμάτων ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των html, CSS, GitHub και  Bootstrap, δίνοντας την ευκαιρία στις σπουδάστριες να αναπτύξουν έναν ιστότοπο στο τέλος του προγράμματος εκπαίδευσης. Η Vodafone θα συνεργαστεί με σχολεία από όλες τις αγορές της, ενώ κορίτσια τα σχολεία των οποίων δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους εδώ. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Αυγούστου 2017.

Η συγγραφή κώδικα αποτελεί μία από τις δεξιότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση σε όλες τις βιομηχανίες, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων πλέον στηρίζεται στον υπολογιστικό κώδικα. Το ήμισυ των κενών θέσεων εργασίας εντοπίζεται σε βιομηχανίες εκτός τεχνολογίας, όπως η χρηματοοικονομική, η υγεία και πρόνοια και η μεταποίηση, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η συγγραφή κώδικα γίνεται μία θεμελιώδης δεξιότητα που υποστηρίζει τις πιθανότητες ενός υποψηφίου να κερδίσει έναν υψηλό μισθό.

Στην επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του προγράμματος σημειώνεται ότι ενδυνάμωση των γυναικών και η υποστήριξη των νέων στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων τους μέσω της τεχνολογίας αποτελούν δύο σημαντικά πεδία αφοσίωσης για την Vodafone στο πλαίσιο του δεκαετούς στόχου της εταιρίας για την βιώσιμη ανάπτυξη. Φιλοδοξία της, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, είναι να γίνει ο καλύτερος εργοδότης για τις γυναίκες έως το 2025. Επίσης, η εταιρία επιδιώκει να διασυνδέσει 50 εκατομμύρια γυναίκες που ζουν σε αναπτυσσόμενες αγορές προκειμένου να της βοηθήσει να βελτιώσουν τις ζωές τους και τα μέσα βιοπορισμού τους.