Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Sony World Photography Awards 2018

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Sony World Photography Awards 2018

Συντάκτης: Deasy @ 07.06.2017

"Η ανάδειξή μου ως Φωτογράφος της Χρονιάς, μου πρόσφερε περισσότερη έκθεση από όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ" δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο Frederik Buyckx, νικητής των Sony World Photography Awards 2017 και η εκκίνηση της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας των βραβείων για την επόμενη χρονιά υποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος θεσμός αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την έκθεση και (κατ’ επέκταση) τις ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες φωτογράφους.

Ο διαγωνισμός Sony World Photography Awards 2018 ξεκίνησε ήδη, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε ότι άνοιξε η διαδικασία συμμετοχών, με τις δηλώσεις συμμετοχών (δωρεάν) να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα από το worldphoto.org.

Η 11η χρονιά των Βραβείων χαρακτηρίζεται από την εισαγωγή δύο νέων και απαιτητικών υποκατηγοριών στην κατηγορία για τους Επαγγελματίες, την υποκατηγορία «Δημιουργικότητά» και την «Ανακάλυψη». Οι νέες υποκατηγορίες σχεδιάστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για να αγκαλιάσουν τους φωτογράφους που εργάζονται για την εξέλιξη του μέσου. Σε αυτές τις κατηγορίες, οι κριτές θα αναζητήσουν να βραβεύσουν, την πρωτοτυπία, τον πειραματισμό και τη φαντασία, ελπίζοντας να ανακαλύψουν κάτι που διαφορετικά θα περνούσε απαρατήρητο.

Ταυτόχρονα, ο νέος διαγωνισμός προσφέρει μια νέα σημαντική ευκαιρία για τους βραβευθέντες και την εξασφάλιση επιχορήγησης για μελλοντικά φωτογραφικά έργα για τους νικητές των για όσους συμμετέχουν στην κατηγορία Επαγγελματιών και στην κατηγορία Student Focus.

Στους νικητές της κατηγορίας Επαγγελματιών, το 2018, η Sony θα απονείμει πολλαπλά χρηματικά έπαθλα, ύψους $7,000 για να πραγματοποιήσουν φωτογραφικά projects της επιλογής τους. Επιπλέον, οι φιναλίστ φωτογράφοι από την κατηγορία Student Focus θα λάβουν ο καθένας $3,500 για έρθουν σε συνεργασία με μια νέα φωτογραφική επιτροπή που έχει συσταθεί από τη Sony και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας. To πρόγραμμα ευκαιριών της Sony έχει προσαρμοστεί για τα Βραβεία 2018, έπειτα από μία επιτυχημένη αρχή με τρεις νικητές από την κατηγορία Επαγγελματιών των Sony World Photography Awards 2016: την Amélie Labourdette, την Maroesjka Lavigne και τον Nikola Linares. Οι αρχικές επιχορηγήσεις της Sony υποστήριξαν διάφορα projects, όπως την τεκμηρίωση των νέων ταυρομάχων στην Ισπανία (Linares), τα τοπία της Ισλανδίας και της Ναμίμπια (Lavigne) και τον αντίκτυπο του ανθρώπου στην έρημο της Τυνησίας (Labourdette).

O θεσμός των Sony World Photography Awards αποτελείται από τέσσερις διαγωνιστικές κατηγορίες:

- Κατηγορία Επαγγελματιών - 10 υποκατηγορίες επιβραβεύοντας την καλύτερη ολοκληρωμένη δουλειά (5-10 φωτογραφίες)

- Ανοιχτός Διαγωνισμός – οι καλύτερες μεμονωμένες φωτογραφίες ανάμεσα σε 10 υποκατηγορίες

- Κατηγορία Νέων - νέοι φωτογράφοι ηλικίας 12-19 ετών που ανταποκρίνονται σε μια σύντομη παρουσίαση με μία μόνο εικόνα

- Διαγωνισμός “Student Focus” - για όσους σπουδάζουν φωτογραφία

Όλοι οι νικητές της Κατηγορίας των Επαγγελματιών, του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της κατηγορίας Νέων και του Student Focus, θα λάβουν εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης από τη Sony. Επιπλέον, χρηματικά έπαθλα ύψους 25.000 δολαρίων θα δοθούν στον «Φωτογράφο της Χρονιάς» και 5.000 δολαρίων στον τελικό νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Οι νικητές όλων των κατηγοριών, καθώς και πολλοί από τους φωτογράφους που θα προκριθούν στην τελική φάση των Βραβείων, θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην ετήσια έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί διεθνή περιοδεία. Οι εικόνες θα δημοσιευθούν επίσης στο ετήσιο βιβλίο των νικητών, ενώ όλοι οι φιναλίστ φωτογράφοι αλλά και οι νικητές θα λάβουν παγκόσμια έκθεση μέσω ειδικών εκστρατειών μάρκετινγκ και τύπου.