Πιο εύκολη αναζήτηση εργασίας μέσω του Google Search

Πιο εύκολη αναζήτηση εργασίας μέσω του Google Search

Συντάκτης: Deasy @ 18.05.2017

Ένα ποσοστό 46% των εταιρειών που αναζητούν στελέχη για να καλύψουν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να βρουν υποψηφίους να τις καλύψουν, την ίδια στιγμή που υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια άνεργοι που αναζητούν την επόμενη δουλειά τους. Αυτό το κενό μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στο χώρο εργασίας θέλει να καλύψει η Google με τη νέα υπηρεσία Google for Jobs που ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο του μεγάλου της συνεδρίου, Google I/O.

Μέσω της νέας αυτής υπηρεσίας κάθε αναζήτηση που πραγματοποιείται στο Google Search και σχετίζεται με αναζήτηση εργασίας θα αναγνωρίζεται (χάρη σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης) και στα αποτελέσματα θα εμφανίζονται όλες οι σχετικές ελεύθερες θέσεις εταιρειών. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία η αναζήτηση θα αναγνωρίζεται ακόμα και αν χρησιμοποιεί διαφορετική ορολογία, έτσι ώστε να παρέχει στον ενδιαφερόμενο τα πιο κοντινά, στα ενδιαφέροντά του, αποτελέσματα. Επιπλέον, η υπηρεσία Google for Jobs δεν θα εστιάζει σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο στελεχών αλλά σε όλη την κλίμακα, από ανώτερα στελέχη έως τις πιο χαμηλές βαθμίδες.

Για τη νέα υπηρεσία η Google συνεργάζεται με γραφεία ευρέσεως εργασίας αλλά και πλατφόρμες, όπως το Linkedin, το Facebook, το CareerBuilder κ.α. Όπως έγινε γνωστό η Google έχει ήδη τρέξει πιλοτικά την υπηρεσία σε συνεργασία με την FedEx και την Johnson & Johnson, οι οποίες έχουν δει αύξηση 18% των υποψηφίων από τη στιγμή που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η υπηρεσία Google for Jobs αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες για τις ΗΠΑ και σταδιακά θα μπει και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.