Πολύ σημαντική διάκριση για τον Κωνσταντίνο Σοφικίτη στα φωτογραφικά βραβεία SWPA 2017

Πολύ σημαντική διάκριση για τον Κωνσταντίνο Σοφικίτη στα φωτογραφικά βραβεία SWPA 2017

Συντάκτης: Deasy @ 28.03.2017

Μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής Έλληνας φωτογράφος στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας Sony World Photography Awards πέτυχε ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης, ο οποίος είναι ο νικητής της κατηγορίας «φωτογραφίας δρόμου».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Έλληνας φωτογράφος που πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ήταν στους φιναλίστ της παραπάνω κατηγορίας, έλαβε διπλή διάκριση στο μεγαλύτερο διαγωνισμό στο χώρο της φωτογραφίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σοφικίτης είναι νικητής του εθνικού βραβείου (ο διαγωνισμός βραβεύει τον καλύτερο φωτογράφο κάθε χώρας με κριτήριο τις υποψήφιες φωτογραφίες) αλλά και ο νικητής του ανοικτού διαγωνισμού της κατηγορίας δρόμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιλογή του Κωνσταντίνου Σοφικίτη στη μεγάλη διάκριση της συγκεκριμένης κατηγορίας έγινε ανάμεσα σε 105.000 κατατεθημένες φωτογραφίες στον ανοικτό διαγωνισμό, στοιχείο που μαρτυράει τη σημασία της επιτυχίας του. Ο Έλληνας φωτογράφος θα λάβει ως δώρο φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony, ενώ είναι πλέον υποψήφιος και για το βραβείο του φωτογράφου της χρονιάς στον ανοικτό διαγωνισμό των SWPA 2017.

Η βραβευμένη πλέον φωτογραφία του Κωνσταντίνου Σοφικίτη θα αποτελέσει κομμάτι της έκθεσης των Sony World Photography Awards, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Somerset House, από τις 21 Απριλίου έως τις 7 Μαϊου.