12η Photovision από 11 έως 13 Μαρτίου

12η Photovision από 11 έως 13 Μαρτίου

Συντάκτης: Deasy @ 07.03.2017

Tο Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 ανοίγει τις πύλες της η 12η Photovision για να δεχτεί χιλιάδες φίλους της φωτογραφίαςεπαγγελματίες φωτογράφους και λάτρεις της τεχνολογίας. Η έκθεση πραγματοποιείται , σε νέο χώρο, στο Στάδιο Tae Kwon Do, στον οποίο θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 100 εκθέτες, με portfolio που ξεπερνά τα 200 brands τεχνολογίας, αλλά και φωτογραφικές ομάδες, λέσχες και επίσημους φορείς.

Ταυτόχρονα, η φετινή Photovision περιλαμβάνει πολυάριθμα workshops και σεμινάρια πάνω στην τέχνη και στην τεχνική της φωτογραφίας, ενώ η οργανωτική ομάδα της Photovision και του Περιοδικού ΦΩΤΟγράφος έχουν εξασφαλίσει τη συνεργασία με αρκετούς κατασκευαστές και εισαγωγείς και έτσι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ό,τι πιο καινούργιο σε φωτογραφικό εξοπλισμό και software. Παράλληλα, σε συνεργασία με επίσημους φορείς θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και άλλες, επιμορφωτικής φύσεως, εκδηλώσεις για την ενημέρωση και υποστήριξη των επισκεπτών σε θέματα που άπτονται της φωτογραφίας, του βίντεο και της τεχνολογίας.

Εκτός αυτών, για πρώτη φορά η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί στους χώρους της το πρώτο Bazaar μεταχειρισμένων μηχανών και συλλεκτικών φωτογραφιών, παρέχοντας την ευχέρεια σε φωτογράφους από όλη την χώρα να πουλήσουν ή να ανταλλάξουν τον παλιό τους εξοπλισμό ή να αναζητήσουν τη μηχανή της αρεσκείας τους, ψηφιακή ή αναλογική. 

 

Παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το παράλληλο πρόγραμμα της 12ης Photovision περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παρακάτω εκδηλώσεις και σεμινάρια: 

- Διάλεξη του Γιάννη Μπεχράκη - Θέμα: «Αυτόπτης μάρτυρας»

Ο βραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ του Πρακτορείου Reuters, θα αναλύσει τις εμπειρίες του από την 30ετή θητεία του στο φωτορεπορτάζ. Ο Γιάννης Μπεχράκης θα θίξει ζητήματα πρακτικής, δεοντολογίας και ηθικής του ρεπορτάζ σε μια αποκαλυπτική εκ των έσω ματιά στον συναρπαστικό, όσο και σκληρό, κόσμο του φωτορεπορτάζ που τεκμηριώνεται από σπουδαίο φωτογραφικό υλικό. Θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με το κοινό.
Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων |Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00

 - Oμαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας» - Συμμετέχουν 55 φωτογραφικές ομάδες, λέσχες & σωματεία από όλη την επικράτεια

Για πρώτη φορά, κάτω από την ίδια στέγη 55 φωτογραφικές ομάδες και οργανωμένοι φορείς ενώνουν τη φωτογραφική τους ματιά και εκθέτουν τις εικόνες τους που πραγματεύονται ένα κοινό θέμα: την Ελλάδα.

- Φωτογραφικό Bazaar  - Σε ειδικά διαμορφωμένο Ηall | Καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης
Σε ειδικό χώρο της έκθεσης θα υπάρχουν συγκεντρωμένοι ιδιώτες που θα παραθέτουν για πώληση ή ανταλλαγή μεταχειρισμένες και συλλεκτικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ και παρελκόμενα της φωτογραφικής επεξεργασίας ακόμη και της ψηφιακής εποχής. Ένα σημαντικό σκέλος της πρωτοβουλίας αφορά τους ενδιαφερόμενους για vintage φωτογραφίες από την εποχή της δαγγεροτυπίας και εντεύθεν, με εκτυπώσεις αλμπουμίνας, υγρού κολλοδίου, κυανοτυπίες, καλοτυπίες κλπ. που σήμερα έχουν αποκτήσει αρχειακή και συλλεκτική σημασία.

- Black Monday

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, οι εκθέτες της Photovision θα διαθέτουν επιλεγμένα προϊόντα σε προσφορά και με σημαντικές εκπτώσεις που θα αγγίζουν έως και το 70%.

Κεντρικό Hall | Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

- Drones, τεχνολογία και νομοθεσία

Ανοιχτή συζήτηση που συνδιοργανώνεται από το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος και την Πανελλήνια Ένωση Χειριστών ΣμηΕΑ σχετικά με τις δυνατότητες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές των drones στον κόσμο του imaging και το νέο νομικό πλαίσιο για τα drones βάσει των πρόσφατων αποφάσεων της Yπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στη συζήτηση οι προσκεκλημένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών ΣμηΕΑ, επαγγελματίες φωτογράφοι και κινηματογραφιστές, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ειδικοί στα drone, θα αναλύσουν θέματα τεχνολογίας και εφαρμογών των drones όχι μόνο στη φωτογραφία αλλά και σε άλλα πεδία καθώς και για τις πρακτικές πλευρές και επιπτώσεις από το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες drone και χειριστή drone.

- Πορτραίτο με μία φωτιστική πηγή - One light play. Τρίωρο σεμινάριο με έμφαση στο φωτισμό
Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο που αντιμετωπίζει ένας φωτογράφος όταν δεν μπορεί να δουλέψει με το φως του ήλιου; Μα το να έχει στη διάθεση του μόνο μια φωτιστική πηγή! To σεμινάριο “Οne light play” απευθύνεται σε όλους όσους δεν έχουν περίπλοκο εξοπλισμό και θέλουν να μετατρέψουν τον περιορισμό αυτό σε πλεονέκτημα για περισσότερη δημιουργικότητα ή θέλουν να επιστρέψουν στα βασικά. Ένα στούντιο φλας, μια φορητή μονάδα Speedlight, ένα φακός, ένα LED panel ή ακόμη και ένα κερί ή ένα οικιακό φωτιστικό είναι αρκετά για να γίνει ένα πορτραίτο με ατμοσφαιρικότητα αλλά και κατανόηση της φυσικότητας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους φακούς πορτραίτου της Nikon.
Αίθουσα Δ’ | Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, 17:00 – 20:00 | Εισηγητής: Χρήστος Τόλης

- Η στιγμή του βλέπειν
Η διαμορφωμένη οπτική αντίληψή του φωτογράφου θα πρέπει να του επιτρέπει να «διαχειρίζεται» την πραγματικότητα, έτσι ώστε να την μεταμορφώσει σε φωτογραφία. Συνεπώς, ο φωτογράφος χρειάζεται μια ιδιαίτερη οπτική παιδεία, διαφορετική από τα άλλα μέσα. Ποιά χαρακτηριστικά, ποιές ιδιότητες του ορατού κόσμου μπορεί να χρησιμοποιήσει, και με ποιόν τρόπο; Η φωτογραφική γλώσσα έχει τους δικούς της κανόνες, και όπως κάθε γλώσσα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα ποίημα ή μια φλυαρία. Είναι η γλώσσα την οποία, ως φωτογράφοι οφείλουμε να γνωρίζουμε ώστε ο φωτογραφικός μας λόγος να μην είναι άναρθρος, αλλά σαφής.
Αίθουσα Β’ | Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, 17:00 – 19:00 | Εισηγητής: Παναγιώτης Κασίμης

- Φωτογραφία με smartphone
Εκμεταλλευτείτε τις δημιουργικές δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής που έχετε πάντα στην τσέπη σας, δηλ. το smartphone. Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας έχει μετατρέψει τις κάμερες των smartphone σε χρήσιμα εργαλεία για τον ερασιτέχνη και επαγγελματία φωτογράφο ώστε να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους όπου και αν βρίσκονται. Το σεμινάριο εστιάζει στη λήψη, επεξεργασία και διαμοιρασμό των φωτογραφιών με το smartphone, στις δημοφιλέστερες εφαρμογές, στις τεχνικές δυνατότητες των συσκευών και στα αφηγηματικά εργαλεία που προσφέρουν.
Αίθουσα Β’ | Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, 19:30 – 21:30 | Εισηγητής: Νικόλας Μάστορας

- Retouch πορτραίτου στο Adobe Photoshop
Το σεμινάριο αφορά προχωρημένες τεχνικές ρετουσαρίσματος πορτραίτου. Θα αναλυθεί η αρχιτεκτονική του προσώπου και του σώματος, καθώς και τα πρότυπα ομορφιάς, απαραίτητες γνώσεις όταν προχωράμε στο ρετουσάρισμα ενός πορτραίτου. Θα παρουσιαστούν τα εργαλεία και η μεθοδολογία ρετουσαρίσματος για βελτίωση δέρματος χωρίς να χάνεται η υφή του, ο τονισμός ματιών, χειλιών και ανάπλαση του φωτισμού πάνω στο πρόσωπο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους σχετικά εξοικειωμένους με το περιβάλλον του Photoshop.
Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων | Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, 15:30 – 17:30 | Εισηγητής: Νίκος Βασιλάκης

Τα σεμινάρια της Photovision πραγματοποιούνται με αυστηρά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα στο http://bit.ly/2kBUWAp