Samsung Galaxy S20 Plus review

Πλήρες πακέτο.

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 06.04.2020

Με μία εντυπωσιακή πρόταση επιστρέφει και αυτήν την Άνοιξη η Samsung, στο καθιερωμένο ραντεβού της με τη σειρά Galaxy S. Η νέα γενιά της αποτελείται από τρία συνολικά μοντέλα, με το Galaxy S20 Plus να αποτελεί ενδεχομένως την πληρέστερη της οικογένειας, αν συνυπολογίσουμε και τον παράγοντα κόστους.

Το Samsung Galaxy S20 Plus πατάει πάνω σε όλες τις αρχές με τις οποίες μας έχει συνηθίσει η κορεατική εταιρεία στις ναυαρχίδες της. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, οθόνη που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον κλάδο και βεβαίως υψηλές επιδόσεις και προηγμένα χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια, ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που αξίζει την προσοχή των χρηστών που μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το νέο τους smartphone.

 

Άρτια οθόνη

Πιάνοντας το Galaxy S20 Plus στο χέρι τα μάτια σου δεν γίνεται να ξεφύγουν από την εντυπωσιακή οθόνη του. Για μια ακόμα χρονιά η κορεατική εταιρεία ενσωματώνει μία άρτια οθόνη σε ναυαρχίδα της, με πολύ ζωντανά χρώματα, φωτεινή, που απεικονίζει ιδανικά κάθε λεπτομέρεια και αποδεικνύει την τεράστια τεχνογνωσία της στο συγκεκριμένο πεδίο. Μεγάλη, μεγέθους 6,7 ιντσών, τεχνολογίας Dynamic AMOLED, ανάλυσης 1440 x 3200 pixels με υποστήριξη HDR10+ προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για τη θέαση κάθε είδους περιεχομένου. Σαν κερασάκι στην τούρτα έρχεται και ο ρυθμός ανανέωσης στα 120Hz (στα 1080p), χαρακτηριστικό που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα στην κοινότητα των gamers. Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ρύθμιση στα 120Hz είναι προαιρετική και όπως είναι αναμενόμενο επιβαρύνει την αυτονομία της συσκευής.

Η οθόνη καταλαμβάνει το 90,5% της μπροστινής επιφάνειας του Galaxy S20 Plus και ο μοναδικός περισπασμός είναι η μικρή οπή για την selfie κάμερα, που επιστρέφει στο κέντρο από την αριστερή γωνία που είχε τοποθετηθεί στην περυσινή σειρά Galaxy S10. Από την άλλη πλευρά, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε το Galaxy S10 Plus και στο Galaxy S20 Plus μειώνονται περαιτέρω οι κυρτές πλαϊνές επιφάνειες της οθόνης, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να ενεργοποιήσουμε κατά λάθος εφαρμογές όπως κρατάμε τη συσκευή.

Τέλος, η αναλογία ύψους/πλάτους είναι 20:9, πλησιάζοντας το κινηματογραφικό πρότυπο.

Ανάλογη της ποιότητας της οθόνης είναι και η ποιότητα της κατασκευής της συσκευής. To sασί από αλουμίνιο, η ντυμένη με γυαλί πλάτη προσδίδουν στο Galaxy S20 Plus ένα premium χαρακτήρα και μια πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι. Είναι δεδομένο βέβαια, όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες επιφάνειες, ότι δεν θα αποφύγετε την εμφάνιση των δακτυλικών αποτυπωμάτων σας στην πλάτη της συσκευή αλλά τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα μάλλον θα έχετε συνηθίσει να καθαρίζετε έτσι κι αλλιώς συχνά το κινητό σας.

Ψηλά στην πλάτη του Galaxy S20 Plus συναντάμε και τη συστοιχία της τετραπλής κύριας κάμερας.   

     

Φωτογραφίες υψηλού επιπέδου

Από αυτήν την τετραπλή κάμερα θα ξεκινήσουμε και την αναφορά μας στον εξοπλισμό του Galaxy S20 Plus. Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω, έχουμε ψηλά πάνω την υπερευρυγώνια κάμερα ανάλυσης 12ΜΡ, στη μέση την στάνταρ ευρυγώνια, αντίστοιχης ανάλυσης, με σταθεροποιητή εικόνας αλλά και dual pixel auto focus και κάτω την telephoto που δίνει 3x zoom και εξοπλίζεται από ένα αισθητήρα 64ΜΡ. Δίπλα τους είναι ο αισθητήρας βάθους που δίνει το bokeh εφέ.

H κάμερα και κατ’ επέκταση οι φωτογραφικές δυνατότητες που προσφέρουν τα smartphones έχουν αναδειχθεί σε ένα βασικό κριτήριο αγοράς τους και το Galaxy S20 Plus αποτελεί σίγουρα το καλύτερο πακέτο σ’ αυτόν τον τομέα που έχει δημιουργήσει ποτέ η κορεατική εταιρεία (δεν έχουμε πιάσει στα χέρια μας το Galaxy S20 Ultra).

Η βασική ευρυγώνια κάμερα της συσκευής κερδίζει τις εντυπώσεις με τα ωραία και ζωντανά χρώματα αλλά και το μεγάλο δυναμικό εύρος που προσφέρει. Σε εξωτερικούς χώρους με πλούσιο φως η κάμερα του S20 Plus θα σας δώσει πολύ ωραία αποτελέσματα, με λεπτομέρεια, ακόμα και στις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιήσετε λίγο το zoom in. Αντίστοιχα, από τη συγκεκριμένη κάμερα θα πάρετε και το καλύτερο αποτέλεσμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αποτέλεσμα του μεγαλύτερου διαφράγματος. Το Galaxy S20 Plus προσφέρει και τη λειτουργία νυχτερινής λήψης, που σίγουρα βελτιώνει το αποτέλεσμα, όμως ταυτόχρονα ανεβαίνει και το επίπεδο του ψηφιακού θορύβου.

Όπως και το S10 Plus πέρυσι έτσι και στο S20 Plus η εμπειρία με την υπερευρυγώνια κάμερα είναι εξαιρετική. Αν αρέσουν και σε εσάς, όπως σε εμένα, οι παραμορφώσεις του υπερευρυγώνιου φακού θα τον χρησιμοποιείτε τακτικότητα για να αποτυπώσετε εντυπωσιακά πλάνα. Οι φωτογραφίες είναι πολύ καλά φωτισμένες και με ωραίο δυναμικό εύρος και με λίγη εξάσκηση θα μπορέσετε να πετύχετε αρκετές λήψεις που έχουν μια πιο καλλιτεχνική χροιά.

Η telephoto κάμερα είναι και αυτή που σήκωσε τον περισσότερο θόρυβο φέτος, αφού έρχεται με τον αισθητήρα των 64ΜΡ, o οποίος χρησιμοποιείται και για τη λήψη των video ανάλυσης 8Κ. Το 3x zoom που υπόσχεται η κάμερα δεν είναι οπτικό αλλά πρακτικά είναι ένα crop στην φωτογραφία που δίνει ο συγκεκριμένος αισθητήρας. Σε φωτεινές συνθήκες το αποτέλεσμα είναι καλό, ακόμα και αν πιέσετε το zoom μέχρι (περίπου) το 10x, όμως σε σκοτεινά περιβάλλοντα δεν θα ενθουσιαστείτε.

Στην μπροστινή πλευρά η κάμερα έχει αντικαταστήσει τη διπλή selfie κάμερα το S10 Plus με μία μονή φέτος, που προσφέρει όμως εξαιρετικά χρώματα και αναβαθμισμένες λειτουργίες.

Εντυπωσιακή είναι και η ποιότητα του video που παίρνει ο χρήστης από την κύρια κάμερα, με τη Samsung για μια ακόμα χρονιά να δίνει εξαιρετική σταθεροποίηση της εικόνας. Όπως προαναφέραμε το S20 Plus δίνει αρχεία ανάλυσης έως 8Κ, όμως το καλύτερο αποτέλεσμα έχω την αίσθηση ότι επιτυγχάνεται όταν κατεβείτε στα 4Κ ή ακόμα και στα 1080p. Βίντεο 4Κ δίνει και η μπροστινή κάμερα, με εξίσου καλά αποτελέσματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δέιγματα από φωτογραφίες και video με τις κάμερες του Galaxy S20 Plus (πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση).

 

 

Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός

Χάρη στον τελευταίο επεξεργαστή της Samsung, Exynos 990, αλλά και την πλούσια RAM των 8GB από την οποία συνοδεύεται το Galaxy S20 Plus είναι μια συσκευή που θα σε κερδίσει και στον τομέα των επιδόσεων. Είναι ιδιαίτερα γρήγορο, παιχνίδια και βαριές εφαρμογές τρέχουν άριστα και έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει η περίπτωση να προδοθείτε στην καθημερινή εμπειρία που θα έχετε μαζί του.

Το Galaxy S20 Plus έρχεται με 128GB αποθηκευτικού χώρου αλλά και δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας μνήμης, αν και εφόσον πιστεύετε ότι αυτά τα GB δεν επαρκούν για τις ανάγκες σας.

Στον τομέα του ήχου, τόσο τα στερεοφωνικά ηχεία του τηλεφώνου όσο και το σετ των ενσύρματων ακουστικών που θα βρείτε στο πακέτο αγοράς (με την υπογραφή AKG) θα σας δώσουν πλούσιο και γεμάτο ήχο.

Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι και εδώ μέσα στην οθόνη, λειτουργεί με την τεχνολογία υπερήχων που μας έχει συστήσει η Samsung εδώ και χρόνια και η εμπειρία που δίνει φέτος είναι σίγουρα καλύτερη από τα προηγούμενα μοντέλα.

Τέλος, η αυτονομία του Galaxy S20 Plus, χάρη στην μπαταρία των 4500mAh, ξεπερνάει το 24ωρο με μια μέση ή ακόμα και βαριά χρήση (εξαρτάται βέβαια πόση ώρα παίζετε παιχνίδια) με την προϋπόθεση βέβαια να μην έχετε ανεβάσει την οθόνη στα 120Hz. H συσκευή υποστηρίζει ασύρματη αλλά και αντίστροφη φόρτιση, ενώ συνοδεύεται και από φορτιστή 25W που δίνει πλήρη φόρτιση σε περίπου 1,5 ώρα.

 

Ολοκληρωμένο πάκετο

Το Samsung Galaxy S20 Plus είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα σας αφήσει υπερευχαριστημένους, αν έχετε να δαπανήσετε το ποσό των 1039 ευρώ. Ποιότητα, οθόνη και κάμερα είναι σίγουρα τα στοιχεία υπεροχής του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε άλλα σημεία.