Huawei Watch GT2 review

Huawei Watch GT2 review

Μία πλήρης πρόταση.

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 29.10.2019

Έχω μπει ήδη στο τρίτο 24ώρο που χρησιμοποιώ το Huawei Watch GT2 μετά από μία πλήρη φόρτιση και η μπαταρία έχει πέσει μόλις στο 84%. Ήταν μόλις η δεύτερη φόρτιση, αφού χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο έξυπνο ρολόι εδώ και περισσότερες από δεκαπέντε μέρες και θα είναι μάλλον η τελευταία πριν επιστρέψω τη συσκευή πίσω στο ελληνικό γραφείο της Huawei, που μας το παραχώρησε για τις ανάγκες του review.

Για μια ακόμα φορά, σε ένα ακόμα έξυπνο ρολόι, η Huawei σε εκπλήσσει ευχάριστα με την αυτονομία που χαρίζει στο Watch GT2, αποδεικνύοντας ότι οι ημέρες που οι συγκεκριμένες συσκευές ήθελαν τακτικά φόρτιση βρίσκονται οριστικά στο παρελθόν. Μας το έδειξε, με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο στο πρώτο Watch GT πριν έξι μήνες, το αποδεικνύει ακόμα πιο εμφατικά με τη νέα της συσκευή.

 

Βελτιωμένη εμφάνιση και εμπειρία

Έχοντας μια καλή εικόνα από το πρώτο Watch GT ήταν εύκολο να εντοπίσω τις διαφορές με τον διάδοχό του από την πρώτη επαφή. Το Watch GT2 είναι σίγουρα πιο όμορφο, με μικρότερη περιμετρική στεφάνη, η οποία επίσης βρίσκεται στο ίδιο ύψος με την οθόνη του. Είναι επίσης αισθητά πιο ελαφρύ, σε σημείο που η παρουσία του στον καρπό να είναι εντελώς ανεπαίσθητη. Συνολικά, το Watch GT2 είναι κομψότερο, αν και από την εξίσωση θα βγάλω το λουράκι από το οποίο συνοδεύεται. Στην περίπτωσή μας το Watch GT2 ήρθε με το δερμάτινο (κλασική έκδοση), που εντελώς προσωπικά δε νιώθω ότι ταιριάζει με ένα έξυπνο ρολόι. Για όσους συμμερίζονται την ίδια άποψη, το Watch GT2 κυκλοφορεί και σε sport έκδοση, με λουράκι από καουτσούκ, ενώ μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επισκεφθείτε ένα οποιαδήποτε κατάστημα ρολογιών και με ένα ποσό, μικρότερο ακόμα και των 10 ευρώ, να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο της επιλογής σας.

Το ταίριασμα (pairing) του Watch GT2 με το smartphone είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία και γίνεται μέσα από την εφαρμογή Health της Huawei. Αμέσως μετά ανακαλύπτεις και τις λειτουργίες που μπορεί να σου προσφέρει το έξυπνο ρολόι.

Μια βασική κατεύθυνση που έχω στη χρήση οποιουδήποτε smart watch είναι να συνδέω μόνο τις λειτουργίες που θεωρώ ότι έχουν πραγματικά νόημα. Αποφεύγω να συνδέσω τις social media εφαρμογές έτσι ώστε να μην έρχονται συνεχώς ειδοποιήσεις στο ρολόι, το ημερολόγιο ή να απαντάω στις εισερχόμενες κλήσεις. Αν θέλεις βέβαια στο Huawei GT2 είναι διαθέσιμες και αυτές οι επιλογές, με καλή για την κατηγορία ποιότητα, όπως επίσης και η δυνατότητα ακρόασης μουσικής, προσφέροντας έως και 4GB αποθηκευτικού χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τραγούδια.

Οι επιλογές μου, όπως επίσης και η απενεργοποίηση της always on οθόνης, έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση της αυτονομίας.

Στο Huawei GT2 έχουμε ένα πλήρες σετ παρακολούθησης άσκησης και φυσικής κατάστασης. Μπορείτε να καταγράψετε τις επιδόσεις σε ένα μεγάλο αριθμό ασκήσεων, από jogging μέχρι κωπηλασία ή κολύμβηση (είναι αδιάβροχο σε πίεση έως και 5 ατμόσφαιρες), την ποιότητα του ύπνου, τον καρδιακό παλμό αλλά και μια καινούρια δυνατότητα, τη μέτρηση του επιπέδου του άγχους. Αν και δεν μπορώ να είμαι εντελώς κατηγορηματικός για την ακρίβεια στη μέτρηση του stress, η διακύμανσή του στη διάρκεια της ημέρας έδειχνε να είναι αρκετά ακριβής. Παρέχεται βέβαια και η επιπρόσθετη επιλογή της μέτρησης σε πραγματικό χρόνο, με μία δοκιμασία διάρκειας 1 λεπτού.

Η ομαλή εμπειρία με το Watch GT2 ήταν βεβαίως αποτέλεσμα και της πολύ καλής οθόνης που διαθέτει. Τεχνολογίας AMOLED, διάστασης 1,39 ιντσών και ανάλυσης 454 x 454 pixels, η οθόνη της συσκευής διαθέτει καλή φωτεινότητα ώστε οι πληροφορίες να είναι διακριτές ακόμα και στο έντονο φως, όπως επίσης και άμεση απόκριση στις εντολές μου. Σύμφωνα με τη Huawei, σημαντικό ρόλο για το τελευταίο παίζει και το νέο chipset Kirin A1, που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία.

Όσοι λοιπόν νιώθετε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσετε το επόμενο (ή το πρώτο) έξυπνο ρολόι σας, το Huawei Watch GT2 δεν είναι απλά μια πρόταση που δεν πρέπει να προσπεράσετε αλλά πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη. Το νέο Huawei Watch GT2 θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά σε μερικές ημέρες στην τιμή των 249 ευρώ.