Σιγά μην μπω στο αυτόνομο αυτοκίνητο

Σιγά μην μπω στο αυτόνομο αυτοκίνητο

Πράγματα του διαβόλου

Συντάκτης: Deasy @ 24.05.2018

Είναι αναντίρρητο γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται τη στιγμή που ένας άνθρωπος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι κάθε εμπλεκόμενου αυτοκινήτου. Αλλά πόσοι φοβούνται να μπουν σε ένα αυτοκίνητο όταν οδηγός είναι το ίδιο το… αυτοκίνητο;

Μια νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις προχθές και προέρχεται από την ένωση των αμερικανικών εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων λέει ότι το 73% των Αμερικανών οδηγών φοβάται να μπει σε ένα αυτόνομο όχημα. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 10 μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο και η αύξηση αυτή κατά πάσα πιθανότητα (μη σου πούμε με πάσα βεβαιότητα) οφείλεται στα πρόσφατα περιστατικά με την εμπλοκή αυτόνομων αυτοκινήτων. Ίσως πάλι οι άνθρωποι να φοβούνται για την ηθική των αυτόνομων οχημάτων, ανησυχία που φέρνει στον νου μια παλιά κλασική ταινία:

Στην ηλικιακή ομάδα των millenials η άνοδος του σχετικού ποσοστού ήταν μεγαλύτερη, καθώς διαμορφώνεται πια στο 64% έναντι 49% πριν από περίπου πέντε μήνες.

Δεν ξέρουμε τι λες εσύ, εμάς μας φαίνονται λίγο υπερβολικά αυτά τα ποσοστά και θα κρατήσουμε επιφυλάξεις (μια πισινή, που λένε) μέχρι να δούμε και άλλες έρευνες σε βάθος χρόνου.