Περνάει η μπόρα για το Facebook

Περνάει η μπόρα για το Facebook

Συντάκτης: Deasy @ 09.05.2018

Μετά την καταιγίδα έρχονται οι λιακάδες και αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του ανοιξιάτικου καιρού στην πατρίδα μας.

Συμπληρώνονται πια πενήντα ημέρες από την ημέρα που το Facebook αποκάλυψε τι συνέβαινε με την Cambridge Analytica και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών και όπως φαίνεται τα πράγματα επιστρέφουν σε μια σχετική κανονικότητα.

Βεβαίως εκκρεμεί η κατάθεση του Mark Zuckerberg στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από την κατάθεση στην αμερικανική Γερουσία, ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένουμε πάρα πολλά πέρα από υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις. Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις συγκεκριμένων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου και δεν θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει την ολομέλεια, καθώς ο κανονισμός του Σώματος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.

Αν η συμπεριφορά των αγορών μπορεί να λειτουργήσει ως ένδειξη, σημειώνουμε ότι η μετοχή του Facebook αργά αλλά σταθερά πλησιάζει τα προ κρίσης επίπεδα. Από τα 185 δολάρια στις 18 Μαρτίου η μετοχή είχε κατρακυλήσει στα 152 δολάρια στις 4 Απριλίου, όμως από τότε έχει πάρει σιγά σιγά τα πάνω της και χθες έκλεισε κοντά στα 179 δολάρια, ναι έχει ακόμα λίγο δρόμο να διανύσει αλλά  οι αγορές συγχωρούν. Το διάγραμμα που ακολουθεί είναι από το Investing.com

 

Μένει να δούμε τι θα κάνουν και οι χρήστες και μπορεί κάποια πολύ γνωστά πρόσωπα όπως ο Elon Musk να έκλεισαν τον λογαριασμό τους στο Facebook αλλά η μάζα (αυτή που τελικά κάνει το Facebook μια τεράστια διαφημιστική μηχανή που γεννάει χρήμα) δεν δείχνει διάθεση αποσύνδεσης. Τουλάχιστον όχι προς το παρόν.