Η Ford σχεδιάζει αυτόνομο περιπολικό

Η Ford σχεδιάζει αυτόνομο περιπολικό

Συντάκτης: Deasy @ 29.01.2018

 Το βλέπαμε να έρχεται αλλά νομίζαμε πως ήταν πάρα πολύ μακριά, φαίνεται πως είχαμε κάνει λάθος όμως. Η Ford κατέθεσε μια ευρεσιτεχία για ένα αυτόνομο περιπολικό όχημα και όταν λέμε αυτόνομο εννοούμε αυτό όπου πηγαίνει το μυαλό σου, ένα Ρόμποκοπ σε ρόδες.

Σύμφωνα με την ευρεσιτεχνία, το περιπολικό θα μπορεί να επιτηρεί τους δρόμους είτε μόνο του είτε σε συνεργασία με τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας. Όταν θα εντοπίζει παράβαση θα μπορεί να αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως να κινητοποιήσει τους συναδέλφους του αστυνομικούς (ανθρώπινους ή μηχανικούς, δεν έχει σημασία) και, επίσης, να συνδέεται με το όχημα-παραβάτη, να διαπιστώνει την ταυτότητα του οδηγού, ακόμα και να του στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα.

Εννοείται (για την ώρα, δεν ξέρεις τι θα συμβεί σε λίγα χρόνια από σήμερα) πως η εφαρμογή του νόμου παραμένει σε ανθρώπινα χέρια, το αυτόνομο περιπολικό θα λειτουργεί επικουρικά, με την έννοια πως δεν θα αποφασίζει το ίδιο να κόψει κλήση ή να καταδιώξει ένα όχημα, όλα αυτά ανήκουν ακόμα στην αρμοδιότητα των αστυνομικών. Αν καθίσεις λίγο να το σκεφτείς ωστόσο, ο τροχονόμος είναι σίγουρα ένα από τα επαγγέλματα στα οποία η παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα είναι πολύ πιθανό να μειωθεί στα επόμενα χρόνια.