Αυτές οι διαφημίσεις δεν ήταν για παιδιά

Αυτές οι διαφημίσεις δεν ήταν για παιδιά

Συντάκτης: Deasy @ 16.01.2018

Η Google έχει ένα διαφορετικό σύστημα επιθεώρησης των εφαρμογών που “ανεβαίνουν” στο Play σε σχέση με αυτό της Apple και αυτό έχει αποκαλύψει κατά καιρούς διάφορα κενά.

Για παράδειγμα, έχουμε κατά καιρούς ακούσει για εφαρμογές που “κουβαλούσαν” κακόβουλο λογισμικό μαζί τους και οι οποίες με κάποιο τρόπο είχαν φτάσει να είναι διαθέσιμες στους κατόχους συσκευών Android.

Φαίνεται πως ο μηχανισμός ελέγχου των εφαρμογών δεν είναι και τόσο αποτελεσματικός όσο θα περίμενε κανείς. Η ετιαρεία Check Point ανακάλυψε πως 63 εφαρμογές είχαν “μολυνθεί” από ένα μικρό μέγεθος κακόβουλο λογισμικό που εμφάνιζε πορνογραφικού χαρακτήρα διαφημίσεις στις οθόνες. Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι εφαρμογές αυτές απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά εκπρόσωπος της Google που μίλησε στο Engadget υποστήριξε πως οι εφαρμογές ήταν για ευρύτερα κοινά (και όχι μόνο για παιδιά, συμπεραίνουμε εμείς).

Η Check Point έχει δημοσιεύσει αναλυτικό κατάλογο με τις εφαρμογές που είχαν προσβληθεί από το κακόβουλο λογισμικό και από μια πρόχειρη ανάγνωση που κάναμε διαπιστώνουμε πως πολλές απευθύνονται σε παιδιά. Ο πλήρης κατάλογος είναι εδώ, αν θέλεις να κάνεις αντιπαραβολή με ό,τι τυχόν έχεις εγκαταστήσει στις συσκευές σου.