Η Kodak στο παζάρι των κρυπτονομισμάτων

Η Kodak στο παζάρι των κρυπτονομισμάτων

Συντάκτης: Deasy @ 11.01.2018

Πολλοί θεωρούσαν ξεγραμμένη την Kodak, αλλά η εταιρεία έβγαλε το βράδυ της Τρίτης έναν άσο από το μανίκι - το KodakCoin.

Ναι, η εταιρεία που έγινε διάσημη στον προηγούμενο αιώνα για τα φιλμ και τις φωτογραφικές μηχανές της επιχειρεί να δώσει φιλί ζωής στον εαυτό της μπαίνοντας στην αρένα των κρυπτονομισμάτων. Η Kodak θα συνεργαστεί με την Wenn Digital και όπως προστάζουν οι σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, το κρυπτονόμισμα θα βασίζεται στο blockchain. Το KodakCoin θα χρησιμοποιείται για να πληρώνονται οι επαγγελματίες φωτογράφοι και όπως λένε οι δύο εταιρείες, το νέο κρυπτονόμισμα θα εξασφαλίζει τη δίκαιη αμοιβή των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τις σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές.

Η μετοχή της Kodak... πήδηξε από τη χαρά της στο άκουσμα των νέων και από τα 6-7 δολάρια ξεπέρασε χθες τα 10, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 50%.

Καλά όλα αυτά, καλή και η δημοσιότητα πυο απολαμβάνει τα τελευταία 24ωρα η ιστορική εταιρεία αλλά αυτά δεν εγγυώνται ότι ο κόσμος και, κυρίως, οι φωτογράφοι θα τρέξουν να στηρίξουν το νέο κρυπτονόμισμα. Τους επόμενους μήνες θα ξέρουμε...