Ήρθε η μέρα που όλοι θα κελαηδάμε με 280

Ήρθε η μέρα που όλοι θα κελαηδάμε με 280

Συντάκτης: Deasy @ 08.11.2017

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Twitter έδωσε σε περιορισμένο αριθμό χρηστών του τη δυνατότητα να γράφουν tweets με έως και 280 χαρακτήρες, το διπλάσιο του ορίου με το οποίο συνηθίσαμε την υπηρεσία. Χθες, σχεδόν 1,5 μήνα μετά το πρώτο τεστ η επέκταση του ορίου είναι πια διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Η εταιρεία υπερασπίζεται βέβαια την επιλογή της και λέει πως όσο καιρό υπήρχε το όριο των 140 χαρακτήρων, το 9% των tweets το έφτανε, ενώ με τους 280 χαρακτήρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 1% για τα tweets που είναι γραμμένα στα αγγλικά.

Βέβαια η πρώτη περίπτωση περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των χρηστών του Twitter ενώ η δεύτερη μόνο το τμήμα των “εκλεκτών” που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν στη διάθεσή τους το αυξημένο όριο. 

Σε αυτό το διάστημα, λένε οι του Twitter, to 5% των tweets ήταν άνω των 140 χαρακτήρων και πως όσοι χρησιμοποιούσαν τον επιπλέον αυτό χώρο λάμβαναν περισσότερα σχόλια και retweets από άλλους χρήστες.

Ο χρόνος θα δείξει πώς θα ανταποκριθούν οι χρήστες, στην αρχή οι περισσότεροι μάλλον θα σπεύσουν να εξαντλήσουν το νέο όριο αλλά σταδιακά -επίσης, μάλλον- τα tweets θα γίνουν μικρότερα. Η αλλαγή αυτή, πάντως, δεν αφορά Κινέζους, Κορεάτες και Ιάπωνες, όπου με ένα σύμβολο μπορείς να πεις περισσότερα ίσως από 280 χαρακτήρες ενός ευρωπαϊκού αλφαβήτου.