Πρόταση γάμου από την Broadcom στην Qualcomm

Πρόταση γάμου από την Broadcom στην Qualcomm

Συντάκτης: Deasy @ 06.11.2017

H γνωστή μας Broadcom θέλει να μεγαλώσει και επιβεβαίωσε ότι προσέγγισε τη γνωστή μας Qualcomm προσφέροντας το θεαματικό ποσό των 70 δολαρίων ανά μετοχή για να την αποκτήσει.

Λέμε “θεαματικό”, διότι σε αυτό το επίπεδο τιμής η αποτίμηση της Qualcomm ανέρχεται στα 130 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου χρέους ύψους 25 δισ. δολαρίων. Αν ενδιαφέρεσαι για τις λεπτομέρειες, η Broadcom δίνει 60 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και 10 δολάρια σε δικές της μετοχές και όλο αυτό είναι 28% πάνω από την τιμή που έκλεισε η μετοχή της Qualcomm την περασμένη Παρασκευή.

Η Qualcomm προσπαθεί εδώ και καιρό να ολοκληρώσει την απόκτηση της ολλανδικής NXP αλλά η υπόθεση έχει τραβήξει σε μάκρος. Η Broadcom πάντως λέει πως η δική της πρόταση δεν επηρεάζεται από το αν θα γίνει τελικά η συγκεκριμένη εξαγορά.

Η πρόταση εξαγοράς έγινε γνωστή λίγες μόλιες ημέρες μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Apple γυρίζει την πλάτη της στην Qualcomm και πως προτίθεται να προμηθεύεται chips από την Intel για τα επόμενα iPad και iPhone.