Το Facebook στήνει μηχανισμό για περιπτώσεις κρίσεων

Το Facebook στήνει μηχανισμό για περιπτώσεις κρίσεων

Πες πως είσαι ασφαλής, δες πώς μπορείς να βοηθήσεις

Συντάκτης: Deasy @ 15.09.2017

Κάτι οι φυσικές καταστροφές, κάτι οι τρομοκρατικές επιθέσεις, πολλοί στρέφονται στο Facebook κάθε φορά που κάτι δυσάρεστο συμβαίνει για να δουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι εντάξει. Το Facebook, από την πλευρά του, απαντά σε αυτό το άγχος με έναν πιο ολοκληρωμένο μηχανισμό ενημέρωσης σε περίπτωση έκτακτων γεγονότων.

Το πρώτο στοιχείο που ήδη γνωρίζουμε είναι το λεγόμενο Safety Check, αυτό δηλαδή που σου επιτρέπει να δηλώσεις πως είσαι ασφαλής από κάτι -προφανώς δυσάρεστο- που έχει συμβεί στην περιοχή σου.

Σε περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής ή κάποιας άλλης έκτακτης περίστασης το Facebook θα προσφέρει περισσότερη και ευκολότερη πρόσβαση σε άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο που θα σχετίζονται με το γεγονός. Αυτό σίγουρα θα δελεάσει τους “ψαράδες” κλικ εκεί έξω.

Επίσης, θα προβάλλονται επιλογές για υποστήριξη μιας κοινότητας που έχει επηρεαστεί και, παράλληλα, θα διευκολύνεται η συγκέντρωση χρημάτων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Η ενεργοποίηση όλου αυτού του πακέτου ανταπόκρισης σε έκτακτες καταστάσεις έχει ήδη ξεκινήσει από χθες. Αχρείαστο να είναι…