Huawei P10 lite: συναρπαστικές συγκινήσεις σε καλύτερη τιμή

Huawei P10 lite: συναρπαστικές συγκινήσεις σε καλύτερη τιμή

Συντάκτης: Deasy @ 13.06.2017

To εγχείρημα να παρουσιάσεις μια στιβαρή πρόταση στη μεσαία κατηγορία είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Αν το κάνεις σωστά μπορεί να έχεις καταφέρει να δημιουργήσει μια συσκευή που θα καταφέρει παγκόσμια επιτυχία. Αν όχι, αν ένας υπολογισμός του κατασκευαστή πάει λάθος θα οδηγήσει σε αποτυχία σ’ αυτήν την ευαίσθητη κατηγορία, όπου οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.

Στο παρελθόν η Huawei έχει δείξει ότι σ’ αυτό το «τεντωμένο σχοινί» ξέρει να ισορροπεί. Γυρνώντας πίσω στο P8 lite αλλά και στο P9 lite θα δούμε ότι αποτέλεσαν δύο από τις πιο σημαντικές εμπορικές επιτυχίες της εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια, που κατάφεραν αρκετά εκατομμύρια πωλήσεων. Το ίδιο εγχείρημα προσπαθεί και φέτος με το P10 lite, έχοντας ακόμα περισσότερα όπλα στη φαρέτρα της. Το Huawei P10 lite είναι μια value for money πρόταση, που επιχειρεί να απευθυνθεί στα εκατομμύρια των χρηστών που θέλουν υψηλή απόδοση σε αρκετά καλύτερη τιμή. Ας δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνει η φετινή πρόταση της Huawei

Οι πολύ καλές εντυπώσεις του νέου τηλεφώνου ξεκινούν από την πρώτη επαφή. Μεταλλικό πλαίσιο, diamond-cut σχεδίαση, διπλής όψης κυρτό γυαλί, ποιοτικά υλικά κατασκευής (με ανθεκτικότητα στις φθορές που προκαλούνται από την καθημερινή χρήση) είναι στοιχεία που γίνονται αντιληπτά από την πρώτη ματιά και προκαλούν το ενδιαφέρον του χρήστη. Ταυτόχρονα, όλα τα παραπάνω προσφέρουν και εξαιρετική εφαρμογή στο χέρι του χρήστη, με τις εντυπώσεις να ολοκληρώνονται από την full HD οθόνη αφής 5,2 ιντσών, που δεσπόζει στην μπροστινή επιφάνεια. Μια οθόνη με εξαιρετική συμπεριφορά, πολύ καλή ευκρίνεια και τη λειτουργία eye comfort που δεν κουράζει το μάτι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Κάτω από το εκλεπτυσμένο σώμα του Huawei P10 lite έρχεται όμως κι ένα πλήθος λειτουργιών που έρχεται να προσφέρει ακόμα καλύτερη εμπειρία στο χρήστη. Η αρχή γίνεται με τις επεξεργαστικές επιδόσεις του smartphone: ο ισχυρός και ταχύς οκταπύρηνος επεξεργαστής Kirin 658 συνεπικουρούμενος από τη μεγάλη μνήμη RAM (3 ή 4GB) προσφέρει την ευχέρεια στην συσκευή να εκτελεί συγχρόνως (και ακούραστα) διαφορετικές εργασίες χωρίς να κολλάει ή έστω να καθυστερεί η απόκρισή του. Χαρακτηριστικά που αποτελούν και σημεία υπεροχής του στην mid range κατηγορία και ειδικότερα προτάσεις, όπως το A5 ή το A3 της Samsung, με τις οποίες «συγκρούεται» άμεσα.

Το Huawei P10 lite εκτελεί ακούραστα όλες τις λειτουργίες και επιτρέπει στο χρήστη απρόσκοπτο multitasking χάρη επίσης και σε έναν ακόμη λόγο. Τη νέα έκδοση του λογισμικού EMUI 5.1 που «κάθεται» πάνω από το Android (7.0) και χάρη σε μια σειρά παραμετροποιήσεων και εφαρμογών που προσφέρει, βελτιώνει την απόδοση της συσκευής. Το είχαμε δει προηγουμένως και στο Mate 9, το είδαμε στην standard έκδοση του P10, το βλέπουμε πλέον και στην πιο προσιτή του έκδοση.

Το συγκεκριμένο λογισμικό βελτιώνει και την κατανάλωση ενέργειας αφού κατανέμει σωστά τους επεξεργαστικούς πόρους της συσκευής. Επιπρόσθετα, ο i5 συνεπεξεργαστής λειτουργεί θετικά προς την ίδια κατεύθυνση, σημείο που υποδεικνύει ότι η Huawei έχει σταθεί ιδιαίτερα στην αυτονομία της συσκευής. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι τέτοια (3.000 mAh) που είναι υπεραρκετή για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας του χρήστη, όμως η εταιρεία δεν μένει εκεί. Διαθέτοντας λειτουργίες, όπως το Smart Power-Saving 5.0  (θέτει στο περιθώριο τις εφαρμογές που δεν χρειάζονται, μειώνοντας αισθητά την κατανάλωση ενέργειας) και από την άλλη πλευρά η ταχύτατη φόρτιση (10 λεπτά φόρτισης, προσφέρουν αυτονομία ίση με 2 ώρες βίντεο) εξασφαλίζουν ότι το Huawei P10 lite δεν θα σας εγκαταλείψει ακόμα και τις πιο απαιτητικές ημέρες από ενέργεια.

 Όμως το νέο EMUI βελτιώνει την εμπειρία και σε ένα ακόμα επίπεδο: της πιο προσωπικής σχέσης του χρήστη με το τηλέφωνο, επιτρέποντας παραμετροποιήσεις και συντομεύσεις με βάση τις ανάγκες του. Μέσω της λειτουργίας Knuckle Sense ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει μια γκάμα λειτουργιών με τις πιο απλές ενέργειες. Χτυπώντας απαλά ή ζωγραφίζοντας πάνω στην οθόνη, έχουμε τη δυνατότητα λήψης screenshots ή εγγραφής σύντομων βίντεο, που βέβαια πολύ γρήγορα μπορούμε να μοιραστούμε με την παρέα μας.

Η λήψη φωτογραφιών είναι ίσως η πιο αγαπημένη συνήθεια των χρηστών και το Huawei P10 lite φροντίζει να την εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η κύρια κάμερα ανάλυσης 12ΜΡ διαθέτει μεγάλο αισθητήρα και διάφραγμα, που επιτρέπει στην κάμερα να συγκεντρώνει 20% περισσότερο φως. Έτσι καταφέρνει να πετυχαίνει καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με το Huawei P10 lite οι φωτογραφίες από το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα ή ακόμα και οι βραδινές λήψεις αποτυπώνονται όμορφα είναι πιο καθαρές και έχουν λιγότερο θόρυβο.   Επιπρόσθετα, οι λειτουργίες PDAF και CAF auto-focus, εξασφαλίζουν άμεση αναγνώριση των προσώπων ή των αντικειμένων στο καρέ μας, επιτρέποντάς μας να φωτογραφίζουμε ταχύτατα κάθε επιθυμητή στιγμή μας.  

Το μενού της επιτυχημένης συνταγής του Huawei P10 lite ολοκληρώνεται με τη δυνατότητα υποδοχής δύο καρτών SIM (ένα ακόμα σημείο υπεροχής έναντι του ανταγωνισμού) αλλά και τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος νέας γενιάς που διατηρεί ασφαλή τα αρχεία και ταυτόχρονα προσφέρει άμεση πρόσβαση σ’ αυτά, σε χρόνο κάτω από μισό δευτερόλεπτο, αφού ακουμπήσουμε το δάχτυλό μας στην επιφάνειά του.