Με τη νέα Sony α9 στο χέρι

Με τη νέα Sony α9 στο χέρι

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 27.04.2017

Γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα από το Λονδίνο για την πρώτη παρουσίαση της Sony α9 που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Sony World Photography Awards. Μια νέα φωτογραφική μηχανή που έρχεται να τοποθετηθεί πάνω, πάνω στο ράφι των προτάσεων που προσφέρει η Sony, αποτελώντας την κορυφαία της πρόταση, ανεξαρτήτως κατηγορίας, DSLR ή mirrorless. Και στο επίπεδο των λειτουργιών και στο επίπεδο της τιμής, η οποία ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ.

Η Sony α9 είναι ένα καθαρά επαγγελματικό εργαλείο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας αποτελεί μια ιδανική πρόταση για φωτογράφους με αντικείμενο τα sports ή την άγρια ζωή, χάρη στη δυνατότητά της να τραβάει έως και 20 καρέ το δευτερόλεπτο, επιτρέποντας στον κάτοχό της να πιάσει την κατάλληλη στιγμή στην κίνηση του αντικειμένου που φωτογραφίζει. Συνολικά το σερί των φωτογραφιών με ένα πάτημα στο κουμπί μπορεί να φθάσει τα 241 RAW αρχεία ή τα 362 jpeg!

Όμως στο Λονδίνο η Sony δεν έμεινε σε μια τυπική παρουσίαση της νέας της ναυαρχίδας αλλά μας έδωσε την ευχέρεια να δοκιμάσουμε αυτές τις εντυπωσιακές επιδόσεις της, έστω και για λίγο, σε ρεαλιστικό περιβάλλον. Όχι δεν πήγαμε στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, άλλωστε τα ζώα στους συγκεκριμένους χώρους είναι αρκετά πιο οκνηρά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Προορισμός μας ήταν αυτό...

Σε αυτό το χώρο η Sony είχε προβλέψει να έρθουν αθλητές σε διάφορα sports, τους οποίους μπορούσαμε να φωτογραφήσουμε κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους ή κινήσεων επίδειξης που έκαναν για τα μάτια μας μόνο. Με τη νέα Sony α9 και το νέο φακό 100-400mm F4.5–5.6 της σειράς G Masters ή τον φακό 70-200 της ίδιας σειράς στο χέρι κάναμε και εμείς την προσπάθειά μας για να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για το νέο προϊόν της Sony στην πράξη. Τα gifάκια που ακολουθούν αποτελούνται από μεμονωμένα καρέ που ενώσαμε, έτσι ώστε να έχετε μια εικόνα για την ταχύτητα λήψης που προσφέρει η Sony α9. Έχουμε ηθελημένα ρίξει την ποιότητα των φωτογραφιών για να κατεβάσουμε το μέγεθος σε κάθε αρχείο gif έτσι ώστε να είναι δυνατό το ανέβασμά του στο site. Στόχος μας ήταν να διαπιστώσετε την ταχύτητα με την οποία καταγράφει η Sony α9.

 

 

 

 

 Η διάθεση της Sony α9 στην Ευρώπη θα ξεκινήσει τον Ιούνιο. Ελπίζουμε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα για μια πιο λεπτομερή παρουσίασή της.