Coolpad Modena 2 review

Με ατού την cool τιμή του.

Συντάκτης: Deasy @ 10.11.2016

Με μια ακόμα value for money πρόταση συνεχίζει να εμπλουτίζει την οικογένεια των smartphones που διαθέτει στην ελληνική αγορά η Coolpad. Ο λόγος για το Coolpad Modena 2, το διάδοχο του smartphone (Coolpad Modena) με το οποίο έκανε πέρυσι ντεμπούτο στα μέρη μας η κινέζικη εταιρεία. H νέα συσκευή βαδίζει στην γνωστή συνταγή της εταιρείας: προσοχή στο design, καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή, έτσι ώστε να απευθύνεται στην πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού. Αυτές οι σταθερές επαναλαμβάνονται λοιπόν και στο Coolpad Modena 2.

 

Πάχος μόλις 7,8 χιλιοστά

Ο σχεδιασμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες πάνω στον οποίο στηρίζεται η Coolpad στην κατασκευή των τηλεφώνων της. Άλλωστε, όπως έχουν δηλώσει και στο παρελθόν τα στελέχη της η χρήση του συνθετικού «Cool» στο όνομά της είχε ως στόχο να αναδείξει την έμφαση που δίνει η εταιρεία σ’ αυτό το πεδίο. Αυτή η αρχή μεταφέρεται και στο Coolpad Modena 2, με βασικά σημεία το πολύ μικρό πάχος των 7,8 χιλιοστών και τη χρήση 3D λέιζερ στο πλευρικό σκάλισμα του τηλεφώνου, ώστε να αποδίδει την ψευδαίσθηση χρήσης μεταλλικών υλικών και όχι πλαστικών, όπως είναι η πραγματικότητα.

Όπως και ο προκάτοχός του έτσι και το Modena 2 είναι εφοδιασμένο με μια οθόνη 5,5 ιντσών με την Coolpad να ισχυρίζεται ότι έχει βελτιώσει το επίπεδο ορατότητά της στο φως του ήλιου. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που μπορούμε να διαπιστώσουμε (δεν είχαμε στην κατοχή μας το προηγούμενο μοντέλο) ωστόσο είναι αλήθεια ότι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα στη χρήση του στο φως της ημέρας.

Μιας και ο λόγος για την οθόνη, εδώ αξίζει να αναφέρουμε τα 2-3 software tricks που έχει προσθέσει η Coolpad στο τηλέφωνο, προκειμένου να κάνει ακόμα πιο εύκολη την εμπειρία χρήσης. Το πρώτο εξ αυτών αφορά το μενού άμεσης πρόσβασης σε λειτουργίες, το οποίο σε όλες τις υπόλοιπες Android συσκευές συναντάμε με τη φορά κύλισης του δαχτύλου από πάνω προς τα κάτω. Στο Modena 2 αυτό συμβαίνει με αντίστροφη κίνηση (από κάτω προς τα πάνω) με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η χρήση της συσκευής με το ένα χέρι. Ένα ακόμα αντίστοιχο trick είναι η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο περιεχόμενο ενός φακέλου εφαρμογών από έναν άλλο, χωρίς να χρειάζεται η επιστροφή του χρήστη στην οθόνη αναμονής. Αν λοιπόν μπήκες στο φάκελο με όλες τις social εφαρμογές και θες να μετακινηθείς σε κάποιο άλλο φάκελο π.χ. των ταξιδιωτικών εφαρμογών, δεν χρειάζεται να πατήσεις το πλήκτρο επιστροφής και μετέπειτα το εικονίδιο του επιθυμητού φακέλου. Αντίθετα, με μία κίνηση (δεξιά προς αριστερά) μπορείς να μετακινηθείς απευθείας στο νέο φάκελο.

Η τρίτη προσθήκη αφορά επίσης την άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Όπως έχουμε συναντήσει και σε άλλα τηλέφωνα της εταιρείας, μέσα από το μενού των ρυθμίσεων ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ένα πλήκτρο με την ένδειξη “C”, το οποίο θα εμφανίζεται πλέον σε κάποιο σημείο της οθόνης (ο χρήστης μπορεί να επιλέξει που). Πατώντας πάνω του ο χρήστης ενεργοποιεί μια ροδέλα λειτουργιών, η οποία του επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης, του ήχου, την επιστροφή στην οθόνη αναμονής, τη λήψη screenshots κ.α.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Κρίνοντας πάντα σε σχέση με την τιμή πώλησής του, το Coolpad Modena 2 διαθέτει ένα αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τετραπύρηνο επεξεργαστή και RAM 2GB, με αποτέλεσμα η συσκευή να διαθέτει την απαραίτητη σπιρτάδα στην πλοήγηση στο μενού και στην εκτέλεση εφαρμογών. Όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Coolpad έτσι και το Modena 2 διαθέτει υποδοχή για δύο κάρτες SIΜ, με τη μία εξ’ αυτών να είναι υβριδική και να μπορεί να δεχθεί και κάρτα microSD ώστε να αναβαθμυστεί ο αποθηκευτικός χώρος (η ενσωματωμένη μνήμη φθάνει τα 16GB).

Η εταιρεία έχει αναβαθμίσει αισθητά τις επιδόσεις της selfie κάμερας, η οποία πλέον προσφέρει ανάλυση 8ΜΡ, ευρυγώνιο και φωτεινό φακό με διάφραγμα f2.2. Ταυτόχρονα έχει διατηρήσει την εφαρμογή της με την οποία κάθε φορά που ο χρήστης τραβάει ένα αυτοπορτρέτο παίρνει και ένα κολακευτικό (έως αποθεωτικό) σχόλιο από την ίδια τη συσκευή.

Η ανάλυση της κύριας κάμερας είναι και αυτή στα 8ΜΡ, με αντίστοιχο διάφραγμα της μπροστινής και αισθητήρα της Sony. Η εφαρμογή που σχολιάζει τα πορτρέτα εμφανίζεται και στο μενού της κύριας κάμερας, το οποίο περιλαμβάνει επίσης και δυνατότητα manual ρυθμίσεων (ισορροπία λευκού, ISO, έκθεση κ.λπ.) για τη λήψη. Τέλος, όπως και η μπροστινή κάμερα και εδώ συναντάμε εγγραφή video high definition με μέγιστη ανάλυση τα 720p.  

To Coolpad Modena κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στην ελληνική αγορά με την τιμή του να φθάνει τα 179 ευρώ. Τιμή που κυμαίνεται μέσα στα επίπεδα που επιλέγει στην πλειοψηφία του ο Έλληνας καταναλωτής.