'Κόπηκαν' στις εξετάσεις του Mozilla

"Κόπηκαν" στις εξετάσεις του Mozilla

Συντάκτης: Deasy @ 04.07.2017

Αν έχεις ένα site ή αν επισκέπτεσαι ένα site διαρκώς και έχεις σκέψεις για το πόσο ασφαλές είναι ή πόσο ασφαλές δεν είναι, έχουμε καλά νέα. Εχουμε και άσχημα νέα αλλά πού να δεις τι άκουσαν και οι άλλοι.

Τα καλά νέα είναι ότι ο οργανισμός Mozilla έχει φτιάξει ένα online εργαλείο απ’ όπου μπορείς να δεις αν το site που σε ενδιαφέρει περνά με επιτυχία μια σειρά από ελέγχους σχετικούς με την ασφαλή πρόσβαση σε αυτό. Αυτό, βέβαια, είναι το καλό νέο.

Στάσου, έχουμε και άλλο πριν σπεύσεις για τις δοκιμές. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει στα δημοφιλέστερα sites του διαδικτύου, το πιθανότερο είναι πως το site που σε ενδιαφέρει θα αποτύχει στη δοκιμασία και αυτό, φυσικά, είναι το κακό νέο.

Το “τι άκουσαν και οι άλλοι” νέο, είναι ότι 93,5% των δημοφιλέστερων sites αυτού του πλανήτη επίσης δεν πέρασε τη δοκιμασία και αυτό είναι κομματάκι παρήγορο, πάει να πει πως είτε οι προδιαγραφές του Mozilla είναι πολύ αυστηρές ή ότι όλοι είμαστε ούτως ή άλλως βουτηγμένοι στη λάσπη της ανασφάλειας οπότε γιατί να μπει κάποιος στον κόπο να μας καθαρίσει;

Στα πιο σοβαρά τώρα, αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον εύρημα από τις μετρήσεις του Mozilla με, φυσικά, αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες και links για περαιτέρω ανάγνωση.