Πιο αποτελεσματική προστασία της ιδιωτικότητας υπόσχεται η Google

Πιο αποτελεσματική προστασία της ιδιωτικότητας υπόσχεται η Google

Συντάκτης: Deasy @ 13.09.2017

Στην ανανέωση του Πίνακα Ελέγχου με στόχο να προσφέρει πιο αποτελεσματική προστασία της ιδιωτικότητας, προχωράει η Google, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο Πίνακας Ελέγχου της Google παρουσιάστηκε το 2009 με σκοπό να σας παρέχει μία συνολική εικόνα των προϊόντων της Google: όλα σε ένα σημείο. Έτσι μπορούσε κάποιος να ανατρέξει στις δραστηριότητες του περασμένου μήνα, να δει πόσα emails, έγγραφα και φωτογραφίες έχει και να λάβει απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις του Gmail. Ο Πίνακας Ελέγχου επίσης παρείχε γρήγορη πρόσβαση στην επιλογή ρυθμίσεων διαφορετικών προϊόντων και σχετικών άρθρων στο Κέντρο Βοήθειας. Ωστόσο η δημιουργία, από τότε μέχρι σήμερα, νέων εργαλείων, όπως αναφέρει η Google, επέβαλλε την καλύτερη ενσωμάτωση του Πίνακα Ελέγχου στις υπόλοιπες ρυθμίσεις απορρήτου. Αυτό θα συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες καθώς η εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση, που βασίζεται και στην έρευνα χρηστών που πραγματοποίησε η Google σε 15 χώρες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο Πίνακας Ελέγχου επανασχεδιάστηκε από το μηδέν και η πιο σημαντική αλλαγή ήταν να βελτιωθεί η ευχρηστία στις οθόνες αφής, ώστε να είναι σίγουρο ότι λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά σε όλες τις συσκευές. Επιπλέον, η ανανέωση είχε και άλλη μια κατεύθυνση, αυτή της ευχρηστίας και του ελέγχου από την πλευρά του χρήστη. Έτσι για παράδειγμα, στον Πίνακα Ελέγχου ο χρήστης βλέπει το σύνολο των Google προϊόντων που χρησιμοποιεί και των δεδομένων του σε κάθε ένα από αυτά.

Στην ανανέωση του Πίνακα Ελέγχου περιλαμβάνονται και μερικές ακόμα δυνατότητες, όπως οι περισσότερες επιλογές ελέγχου διαφήμισης ή η διαχείριση των δεδομένων και αρχείων του χρήστη.