Ξεκαθάρισμα των influencers επιχειρεί το Instagram

Ξεκαθάρισμα των influencers επιχειρεί το Instagram

Συντάκτης: Deasy @ 05.07.2017

Αν και ο όρος του Influencer (εκείνου δηλαδή που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη ή κομμάτι αυτής) στον αρχικό του προσδιορισμό δεν είχε τόσο έντονη την εμπορική διάσταση μέσα του στην εποχή των social media αυτό έχει αλλάξει σημαντικά. Άνθρωποι (ή λογαριασμοί) που ανεβάζουν καλό περιεχόμενο, έχουν ωραία άποψη και γραφή ή μπορεί να είναι αναγνωρίσιμοι εκτός των κοινωνικών δικτύων και κατ’ επέκταση έχουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που τους ακολουθούν, θεωρούνται πολύτιμοι για εταιρείες για να διαφημίσουν (μέσω αυτών) τα προϊόντα τους.

Το Instagram χάρη στο απαραίτητο συστατικό της εικόνας έχει αναδειχθεί πλέον σε κύριο εργαλείο αυτής της εμπορικής διάστασης και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι λογαριασμοί που με κάθε μέσο προσπαθούν να δείξουν ότι έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να κερδίσουν τον τίτλο του Influencer. Όπου κάθε μέσο, κάποια εργαλεία όπως το Instagress, InstaPlus και PeerBoost, που εξασφάλιζαν πληρωμένα likes και σχόλια, έτσι ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι τα posts είχαν την αποδοχή του κοινού.

Αυτό το φαινόμενο προσπαθεί να σταματήσει το Instagram, το οποίο το τελευταίο διάστημα μπλοκάρει τη χρήση αυτών των εργαλείων (και μερικών ακόμα) καθώς παραβιάζουν τους όρους χρήσης της πλατφόρμας. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, το Instagram έχει ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα και σε «λογαριασμούς φαντάσματα» σε μια προσπάθεια να διατηρήσει πιο καθαρό και αυθεντικό το περιβάλλον του.