Netflix: 6 δισ. σε περιεχόμενο το 2017

Netflix: 6 δισ. σε περιεχόμενο το 2017

Συντάκτης: Deasy @ 19.01.2017

Ακόμα πιο έντονα θα συνεχίσει την επένδυσή του σε περιεχόμενο το Netflix, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου μετά τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων του 4ου τριμήνου του 2016.

Σύμφωνα με το Reed Hastings, ο πήχης για το ύψος της επένδυσης μέσα στην τρέχουσα χρονιά έχει τεθεί στα 6 δισ. δολάρια, με στόχο όπως πρόσθεσε το Netflix να παραμείνει ηγέτης στο Internet TV σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε περιεχόμενο, όπως τα ιαπωνικά κόμικς ή οι τούρκικες σειρές που παρουσιάζουν μεγάλη δημοτικότητα σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, όπως επίσης και στην βραζιλιάνικη σειρά «3%», την οποία έχουν δει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο με αγγλικούς υπότιτλους.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το Netflix κινήθηκε αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και σε επίπεδο συνδρομητών. Συγκεκριμένα, οι νέοι συνδρομητές της υπηρεσίας στις ΗΠΑ στο 4ο τρίμηνο έφθασαν τα 1,93 εκατομμύρια, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν τα 5,1 εκατομμύρια. Αντίστοιχα, το σύνολο των εσόδων στο ίδιο διάστημα έφθασε τα 2,48 δισ.