Όλα όσα γνωρίζουμε για το iPhone 8

Όλα όσα γνωρίζουμε για το iPhone 8

Συντάκτης: Deasy @ 16.08.2017

Το καλοκαίρι βρίσκεται κοντά στο ημερολογιακό του τέλος, πράγμα που σημαίνει πως πλησιάζει η στιγμή για την παρουσίαση του επόμενου iPhone από την Apple.

Στη δέκατη επέτειο από το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της σειράς που άλλαξε ριζικά όσα ξέρουμε για τα κινητά τηλέφωνα και, βέβαια, κάνουμε με αυτά η εταιρεία μάλλον θα δυσκολευτεί να βγάλει από το καπέλο της έναν λαγό που θα εντυπωσιάσει το κοινό.

Όλα δείχνουν πως το iPhone 8 θα αποτελεί μια αξιοπρεπή μεν αλλά όχι επαναστατική έκδοση, ασχέτως αν οι φανατικοί της Apple ανά τον κόσμο σπεύσουν πάλι να κάνουν ουρές για να το προμηθευτούν.

Η τελευταία διαρροή που είδαμε τα προηγούμενα 24ωρα αναφέρεται στα… χρώματα της συσκευής και εκτός του λευκού και του μαύρου (και κάποιων σχετικών αποχρώσεων ίσως) το νέο μοντέλο θα διατίθεται επίσης σε χρώμα που άλλοι το λένε “ροζ χρυσαφί” και άλλοι απλώς “του χαλκού”.

Υπάρχουν επίσης αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το iPhone 8 δεν θα έχει μηχανισμό αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ η οθόνη του θα εκτείνεται από το πάνω ως το κάτω άκρο της συσκευής, εξαφανίζοντας έτσι τα σχετικά περιθώρια. Το υπόλοιπο περίβλημα θα είναι βέβαια μεταλλικό, η συσκευή θα έχει αυξημένη προστασία από την υγρασία και στο εσωτερικό της μάλλον θα υπάρχει ένας νέας γενιάς επεξεργαστής. Οσο για την κάμερα, μάλλον έχουμε να κάνουμε με διπλό φακό σε κάθετη διάταξη.

Προτελευταία λεπτομέρεια, ο αποθηκευτικός χώρος στο μικρότερο μοντέλο της σειράς θα είναι 64 GB (ή 32 GB, ίσως), ενώ η λιανική τιμή εκτιμάται μεταξύ 850 και 1200 δολαρίων.

Τελευταίο και ίσως σημαντικότερο, η Apple είναι πιθανό να καθυστερήσει λίγο την έναρξη των πωλήσεων, καθώς όπως φαίνεται τα εργοστάσια των συνεργατών της στην Κίνα δεν είναι απολύτως έτοιμα για μαζική παραγωγή.

Ολα τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα ακούσουμε μαζί σε λίγες εβδομάδες, προλαβαίνεις σίγουρα μερικές βουτιές ακόμα.

Πηγή φωτογραφίας: Ben Miller